Tietoa melatoniinista ja nukahtamisesta

Melatoniini auttaa nukahtamaan

Melatoniini on hormoni, jota erittyy pääasiassa käpyrauhasesta. Se osallistuu uni-valverytmin säätelyyn. Melatoniinin eritys lisääntyy pimeässä ja sillä on unettava vaikutus. Siksi se helpottaa nukahtamista.

Melatoniinia syntyy tryptofaani-aminohaposta etenkin B-vitamiinien ja magnesiumin avustamana. Tryptofaania esiintyy proteiinia sisältävissä ruoissa, kuten lihassa, juustossa ja pähkinöissä.

Melatoniinia voidaan nauttia myös ravintolisänä, josta sen imeytyminen on nopeaa etenkin tyhjään mahaan nautittuna.

Melarest ja nukahtaminen

Melatoniini auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa

Euroopan elintarvikeviranomainen (EFSA) on hyväksynyt terveysväitteen: Melatoniini auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa. Vaikutus saavutetaan nauttimalla 1 mg melatoniinia lähellä nukkumaanmenoaikaa. Tutkimusten mukaan melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa keskimäärin puolella tunnilla (van Geijlswijk ym. Sleep, 2010).

Melatoniini auttaa lievittämään aikaeron rasituksia

Euroopan elintarvikeviranomainen (EFSA) on hyväksynyt terveysväitteen: Melatoniini auttaa lievittämään aikaeron yksilöllisiä vaikutuksia. Vaikutus saavutetaan ottamalla vähintään 0,5 mg melatoniinia lähellä nukkumaanmenoaikaa ensimmäisenä matkapäivänä ja muutamana seuraavana päivänä matkakohteeseen saapumisen jälkeen. Näin sopeutuminen paikalliseen aikaan tapahtuu helpommin.

Tietoa nukahtamisvaikeuksista

Melarest Melatoniini -tuotteet

Kysyttyä tuotteista

Lisää tietoa unesta ja nukahtamisesta