diplomag IBS-oireisiin

Helpotusta IBS oireisiin? Diplomag tarjoaa vaihtoehdon sekä ripuli- että ummetuspainotteisen IBS:n hoitoon. 

IBS on on toiminnallinen suolistovaiva

IBS ON YLEISTÄ

IBS (Irritable Bowel Syndrome) eli ärtyvän suolen oireyhtymä on toiminnallinen suolistovaiva, jonka perimmäistä syytä ei tunneta. Jopa 10-15 % suomalaisista potee ärtyvän suolen oireyhtymää ja naisilla IBS on kaksi kertaa yleisempi kuin miehillä. IBS voi olla kivulias ja kiusallinen vaiva, jonka oireet selvästi heikentävät elämänlaatua ja haittaavat arkielämää.

IBS jaetaan ripuli- ja ummetuspainotteiseen sekä sekamuotoiseen (ripulia ja ummetusta vaihdellen) alatyyppiin. Diplomag® IBS tarjoaa vaihtoehdon sekä ripuli- että ummetuspainotteisen IBS:n hoitoon. 


MISTÄ IBS-OIREET JOHTUVAT?

Pinkki bullet RUOKAVALIO

Epäsäännöllinen ruokailu, suuret ruokamäärät sekä rasvojen, liukenemattomien kuitujen, voimakkaiden mausteiden ja kofeiinin nauttiminen voivat pahentaa IBS:n oireita.

Pinkki bullet STRESSI

Stressi ja kiireinen elämä pahentavat monella oireita, joten IBS:stä kärsivän on hyvä pyrkiä välttämään liikaa stressiä, ylläpitää hyvää tasapainoa työ- ja vapaa-ajan välillä ja panostaa riittävään uneen ja lepoon.

Pinkki bullet SUOLISTOON MUODOSTUU KAASUJA

Vatsan turvotuksesta ja kivusta kärsiville suositellaan 4–6 viikon mittaista ruokavaliokokeilua, jossa vältetään FODMAP-hiilihydraatteja. Niin kutsutut FODMAP-hiilihydraatit fermentoituvat paksusuolessa ja aiheuttavat vatsan turvotusta ja kipua. Diplomag® IBS -tuotteet eivät sisällä FODMAP-hiilihydraatteja.

Pinkki bullet SUURET ANNOSKOOT

Liian suuret ruoka-annokset voivat pahentaa IBS:n oireita. Elämän ja ruokailujen säännöllisyys ja yleinen elämänhallinta luovat hyvän pohjan oireiden hallitsemiselle.


Vinkkejä vatsan hyvinvointiin

Kaikki artikkelit

Nainen, jonka IBS-oireet ovat helpottaneet
  • IBS
  • Ravinto
  • Vatsan hyvinvointi

Taistelu ärtyvän suolen kanssa johti kivuttomaan elämään ja muiden auttamiseen

31.10.2023

Stressivatsa -hoida sitä mindfulness-tekniikoilla
  • IBS
  • Stressi
  • Vatsan hyvinvointi

Hoida stressivatsaa mindfulness-tekniikoilla

31.10.2023

IBS ruokavalio - rauhoita vatsa ruokavalion avulla
  • IBS
  • Ruuansulatus, suolisto, närästys
  • Vatsan hyvinvointi

IBS ruokavalio – Ärtyvä suoli rauhoittuu FODMAP-ruokavaliolla

16.6.2023


HELPOTUSTA IBS-OIREISIIN

Diplomag® IBS tarjoaa vaihtoehdon sekä ripuli- että ummetuspainotteisen IBS:n hoitoon. Tuotteiden laadukkaat koostumukset on suunniteltu erityisesti ärtyvän suolen oireiden vähentämiseen. Diplomag® IBS Ripuli -valmisteen vaikuttavat aineet ovat bentoniittisavi ja simetikoni. Diplomag® IBS Ummetus -valmisteen vaikuttavat aineet ovat makrogoli 3350, psyllium ja simetikoni. Molemmat valmisteet ovat CE-merkittyjä lääkinnällisiä laitteita.

IBS oireet

Saatavilla apteekista tai helposti verkkoapteekista


Lue IBS:tä ja sen hoidosta

Lisää tietoa IBS:stä: Suolistosairaudet ry