diplomag IBS-oireisiin
IBS on on toiminnallinen suolistovaiva

IBS ON YLEISTÄ

IBS (Irritable Bowel Syndrome) eli ärtyvän suolen oireyhtymä on toiminnallinen suolistovaiva, jonka perimmäistä syytä ei tunneta. Jopa 10-15 % suomalaisista potee ärtyvän suolen oireyhtymää ja naisilla IBS on kaksi kertaa yleisempi kuin miehillä. IBS voi olla kivulias ja kiusallinen vaiva, jonka oireet selvästi heikentävät elämänlaatua ja haittaavat arkielämää.

IBS jaetaan ripuli- ja ummetuspainotteiseen sekä sekamuotoiseen (ripulia ja ummetusta vaihdellen) alatyyppiin. Diplomag® IBS tarjoaa vaihtoehdon sekä ripuli- että ummetuspainotteisen IBS:n hoitoon. 


MISTÄ IBS-OIREET JOHTUVAT?

Pinkki bullet RUOKAVALIO

Epäsäännöllinen ruokailu, suuret ruokamäärät sekä rasvojen, liukenemattomien kuitujen, voimakkaiden mausteiden ja kofeiinin nauttiminen voivat pahentaa IBS:n oireita.

Pinkki bullet STRESSI

Stressi ja kiireinen elämä pahentavat monella oireita, joten IBS:stä kärsivän on hyvä pyrkiä välttämään liikaa stressiä, ylläpitää hyvää tasapainoa työ- ja vapaa-ajan välillä ja panostaa riittävään uneen ja lepoon.

Pinkki bullet SUOLISTOON MUODOSTUU KAASUJA

Vatsan turvotuksesta ja kivusta kärsiville suositellaan 4–6 viikon mittaista ruokavaliokokeilua, jossa vältetään FODMAP-hiilihydraatteja. Niin kutsutut FODMAP-hiilihydraatit fermentoituvat paksusuolessa ja aiheuttavat vatsan turvotusta ja kipua. Diplomag® IBS -tuotteet eivät sisällä FODMAP-hiilihydraatteja.

Pinkki bullet SUURET ANNOSKOOT

Liian suuret ruoka-annokset voivat pahentaa IBS:n oireita. Elämän ja ruokailujen säännöllisyys ja yleinen elämänhallinta luovat hyvän pohjan oireiden hallitsemiselle.


Vinkkejä vatsaystävälliseen ruokavalioon

Kaikki artikkelit

IBS ja Foodmap
  • IBS
  • Ruuansulatus, suolisto, närästys
  • Vatsan hyvinvointi

Ärtyvä suoli rauhoittuu FODMAP-ruokavaliolla

16.6.2023

IBS:n hoito ja oireet
  • IBS
  • Ruuansulatus, suolisto, närästys
  • Vatsan hyvinvointi

Ärtyneen suolen rauhoittaminen – miten rauhoittaa IBS?

16.1.2023

IBS oireet ja IBS ruokavalio
  • IBS
  • Ravinto
  • Ruuansulatus, suolisto, närästys
  • Vatsan hyvinvointi

Hyvästi, vatsan turvotus! IBS-oireet hallintaan ruokavalion avulla

4.4.2022


HELPOTUSTA IBS-OIREISIIN

Diplomag® IBS tarjoaa vaihtoehdon sekä ripuli- että ummetuspainotteisen IBS:n hoitoon. Tuotteiden laadukkaat koostumukset on suunniteltu erityisesti ärtyvän suolen oireiden vähentämiseen. Diplomag® IBS Ripuli -valmisteen vaikuttavat aineet ovat bentoniittisavi ja simetikoni. Diplomag® IBS Ummetus -valmisteen vaikuttavat aineet ovat makrogoli 3350, psyllium ja simetikoni. Molemmat valmisteet ovat CE-merkittyjä lääkinnällisiä laitteita.

IBS oireet

Saatavilla apteekista tai helposti verkkoapteekista