Marjat ovat oikeita vitamiinipommeja, mutta miten niiden sisältämät vitamiinit kestävät erilaisia säilöntätapoja? Et ehkä tiennyt, mutta pian poiminnan jälkeen kokonaisena pakastettu marja onkin usein ravinteikkain. Päivän torilla aurinkoa ottanut mansikka tai keittiön pöydällä säilöntää odotteleva mustikkaämpäri alkaa nopeasti pilaantumaan, jolloin myös ravintoaineet tuhoutuvat. Tuoreena pakastetun marjan vitamiinipitoisuudet voivat olla jopa 90% tallessa puolen vuoden pakastuksen jälkeen. Flunssan torjuntaa tai ei, marjojen oikeanlaisella käsittelyllä saa C-vitamiinit, kivennäisaineet ja flavonoidit talteen talven kylmiin hetkiin.
Erityisesti mustikan terveysvaikutukset ovat mittavat: vain muutaman gramman painoisesta marjasta saa jopa 22 eri vitamiinia ja hivenainetta. Mustikan tiedetään muun muassa vaikuttavan insuliiniherkkyyteen ja auttavan painonhallinnassa. Lisäksi sillä on nähty olevan vaikutus parantuneeseen muistiin ja madaltuneeseen verenpaineeseen. Mustikassa on vain vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän soluja suojaavia antioksidantteja. Minisunin uusi Vahva Monivitamiini sisältää ainoana Suomessa mustikkauutetta. Jos marjat jäivät tänä vuonna metsään, voit täydentää vitamiinivarastoja Minisun-valmisteilla turvallisesti.