Ruoansulatusentsyymit
Entsyymit ruuansulatusvaivoihin

Usein kysyttyä

Nogasin

Mikä Nogasin on?

Nogasin on tehokas ja helppokäyttöinen ruoansulatusentsyymi. Nogasin sisältää luontaista alfagalaktosidaasi–entsyymiä, joka pilkkoo pitkäketjuisia hiilihydraatteja, joita esiintyy kasviksissa, kuten kaaleissa ja pavuissa, kokojyväviljassa ja pähkinöissä.

Miten Nogasin toimii?

Nogasin-valmisteen sisältämä alfagalaktosidaasi-entsyymi pilkkoo ruoan sulamattomia osia ohutsuolessa. Kun ruoka pilkkoutuu imeytyvään muotoon jo ohutsuolessa, se vähentää paksusuolen bakteerikäymistä.

Mitä Nogasin sisältää?

Purutabletti Makeutusaine (ksylitoli), täyteaine (mikrokiteinen selluloosa), Aspergillus niger -mikrobin tuottama alfagalaktosidaasientsyymi, paakkuuntumisenestoaine (kasvirasvahappojen magnesiumsuolat), aromit. Makeutettu ksylitolilla, liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Gluteeniton, maidoton, laktoositon, liivatteeton. Kapseli Täyteaine (mikrokiteinen selluloosa), hydroksipropyylimetyyliselluloosa, Aspergillus niger -mikrobin tuottama alfagalaktosidaasientsyymi, paakkuuntumisenestoaineet (piidioksidi, rasvahappojen magnesiumsuolat), väri (klorofylliini). Gluteeniton, laktoositon, sokeriton, hiivaton.

Mitkä ovat Nogasinin pakkauskoot?

Nogasin purutabletit ovat saatavilla 25 ja 50 purutabletin kätevissä taskupakkauksissa. Nogasin kapselit ovat saatavilla 10, 30 ja 100 kapselin pakkauksissa.

Mitä eroa on Nogasin purutabletilla ja kapselilla?

Nogasin purutabletti eroaa kapselista siten, että se voidaan nauttia ilman vettä ja pakkaus on kätevä kuljettaa mukana. Nogasin purutabletit sisältävät vähän enemmän alfagalaktosidaasi-entsyymiä (600 GalU) kuin kapselit (400 GalU).

Voiko Nogasin-valmistetta käyttää raskauden ja imetyksen aikana?

Nogasin-valmisteen ei tiedetä olevan haitallinen raskauden ja imetyksen aikana. Valmisteen käytöstä on kuitenkin hyvä keskustella lääkärin kanssa.

Soveltuuko Nogasin lapsille?

Nogasin soveltuu aikuisille ja yli 3-vuotiaille lapsille.

Soveltuuko Nogasin päivittäiseen ja pitkäaikaiseen käyttöön?

Nogasin-valmisteen jatkuvalle, pitkäaikaiselle käytölle ei ole estettä.

Sisältääkö Nogasin eläinperäisiä aineita?

Nogasin kapselit ja Nogasin GO purutabletit eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Voiko Nogasin-valmistetta käyttää yhdessä lääkkeiden kanssa?

Nogasin-valmisteen ja lääkkeiden samanaikaiselle käytölle ei ole estettä, sillä Nogasin-valmisteella ei tiettävästi ole yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa.


Lactrace

Mitä Lactrase on?

Lactrase on tehokas ja helppokäyttöinen laktaasientsyymivalmiste, joka sisältää Aspergillus oryzae -mikrobin tuottamaa laktaasientsyymiä. Lactrase pilkkoo maitosokerin eli laktoosin tehokkaasti ja sopii siten käyttöön laktoosi-intoleranteille laktoosipitoisen ruoan kanssa.

Miten Lactrase toimii?

Laktaasientsyymi on välttämätön laktoosin pilkkoutumiselle ja imeytymiselle. Sen avulla maitosokeri eli laktoosi pilkkoutuu ohutsuolessa imeytyväksi glukoosiksi ja galaktoosiksi. Joillakin ihmisillä suoliston laktaasientsyymin muodostuminen heikentyy tai häviää lähes kokonaan lapsuusiän jälkeen. Kun laktaasientsyymin puutos aiheuttaa vatsa- ja suolisto-oireita, on kyseessä laktoosi-intoleranssi. Tyypillisiä laktoosi-intoleranssin oireita ovat vatsakipu, vatsan turvotus, ilmavaivat ja ripuli. Vatsaoireet syntyvät kun pilkkoutumaton maitosokeri kulkeutuu paksusuoleen, jossa siitä bakteeriaineenvaihdunnan myötä syntyy mm. kaasuja. Lactrase pilkkoo maitosokerin eli laktoosin helpommin imeytyviksi sokeriyksiköiksi – glukoosiksi ja galaktoosiksi.

Mitä Lactrase sisältää?

Yksi kapseli tai purutabletti sisältää 5000 FCC-yksikköä laktaasientsyymiä, joka pilkkoo noin 15 g laktoosia. Esim. lasillinen (2 dl) maitoa sisältää 10 g laktoosia. Purutabletti Makeutusaineet (ksylitoli, sorbitoli), Aspergillus oryzae -mikrobin tuottama laktaasientsyymi, paakkuuntumisenestoaine (kasvirasvahappojen magnesiumsuolat), aromi. Makeutettu ksylitolilla ja sorbitolilla, liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Gluteeniton, maidoton, laktoositon, liivatteeton. Kapseli Maissimaltodekstriini, hydroksipropyylimetyyliselluloosa, Aspergillus oryzae -mikrobin tuottama laktaasientsyymi, stabilointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), väri (rautaoksidi). Gluteeniton, laktoositon, sokeriton, hiivaton.

Mitkä ovat Lactrasen pakkauskoot?

Lactrase purutabletit ovat saatavilla 25 ja 50 purutabletin kätevissä taskupakkauksissa. Lactrase kapselit ovat saatavilla 10, 30 ja 100 kapselin pakkauksissa.

Mitä eroa on Lactrase purutabletilla ja kapselilla?

Purutabletissa ja kapselissa on sama määrä laktaasientsyymiä ja siten ne ovat yhtä vahvoja ja tehokkaita. Muissa raaka-aineissa on eroa niin, että Lactrase GO -purutabletissa on mukana makeutusaineina ksylitolia ja sorbitolia. Lactrase kapselissa ei ole makeutusaineita. Lactrase kapselissa on kasviperäinen kapselikuori, eikä kumpikaan tuote sisällä eläinperäisiä ainesosia. Lactrase GO purutabletti on helppo nauttia ilman vettä.

Voiko Lactrase-valmistetta käyttää raskauden ja imetyksen aikana?

Lactrasea voi huoletta käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Soveltuuko Lactrase lapsille?

Lactrasea voi antaa yli 3-vuotiaille lapsille. Pienten lasten kohdalla kannattaa ensin selvittää vatsavaivojen syy, eli onko kyse laktoosi-intoleranssista vai mahdollisesti maitoallergiasta. Laktoosivaivoista kärsiville lapsille kätevin vaihtoehto on Lactrase GO -purutabletti

Sisältääkö Lactrase eläinperäisiä aineita?

Lactrase kapselit ja Lactrase GO eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Soveltuuko Lactrase päivittäiseen ja pitkäaikaiseen käyttöön?

Lactrase-valmisteen jatkuvalle, pitkäaikaiselle käytölle ei ole estettä.

Mistä Lactrasen sisältämä laktaasientsyymi on peräisin?

Laktaasientsyymi on eristetty Aspergillus oryzae –mikrobista.

Mistä on Lactrase-valmisteessa käytetty maltodekstriini peräisin?

Maltodekstriini on peräisin maissista.


Gluten GO

Mitä Gluten GO on?

Gluten go on ruoansulatusentsyymeitä sisältävä valmiste käytettäväksi aterian yhteydessä.

Miten Gluten GO toimii?

Gluten GO sisältää entsyymeitä, jotka pilkkovat proliini-pitoisia proteiineja, joita ovat etenkin viljojen gluteeni ja maidon kaseiini.

Mitä Gluten GO sisältää?

Gluten GO sisältää kolmea eri entsyymiä, jotka pilkkovat proteiinin aminohappoketjua tehokkaasti sekä sen keskeltä että myöskin molemmista päistä.

Kuinka Gluten GO:ta käytetään?

Gluten GO otetaan aterian yhteydessä. Se sopii sekä satunnaiseen että jatkuvaan käyttöön.

Mitkä ovat Gluten GO:n pakkauskoot?

Gluten Go löytyy yhdessä pakkauskoossa. Se on kätevä taskupakkaus, jossa on 25 kapselia.

Voiko Gluten GO -valmistetta käyttää raskauden ja imetyksen aikana?

Gluten GO sopii käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana.

Soveltuuko Gluten GO lapsille?

Gluten GO sopii yli 3-vuotiaille lapsille. Varsinkin lasten kohdalla kannattaa kuitenkin ensin selvittää syy terveydenhuollon ammattilaiselta.

Soveltuuko Gluten GO päivittäiseen ja pitkäaikaiseen käyttöön?

Gluten GO:n päivittäisestä ja pitkäaikaisesta käytöstä ei ole tutkimusta. Olemassa olevien tietojen mukaan pitkäaikaiskäytöstä ei ole haittaa.

Sisältääkö Gluten GO eläinperäisiä aineita?

Gluten GO ei sisällä mitään eläinperäisiä aineita. Myös kapselikuorilo on kasviperäinen.

Miksi Gluten GO sisältää jäämiä vehnästä ja soijasta?

Gluten GO:n entsyymit ovat mikrobiperäisiä. Mikrobien kasvatuksessa on käytetty vehnä- ja soijaperäisiä aineita. Siksi näistä voi olla jäämiä tuotteessa.

Onko Gluten GO gluteeniton tuote?

Gluten GO on gluteeniton tuote.


Multienzyme GO

Mitä Multienzyme GO on?

Multienzyme GO on 14 eri entsyymiä sisältävä monientsyymivalmiste.

Miten Multienzyme GO toimii?

Multienzyme GO sisältää useita erilaisia ruoansulatusentsyymeitä, jotka pilkkovat ruoan proteiineja, rasvaa ja hiilihydraatteja.

Mitä Multienzyme GO sisältää?

Multienzyme GO sisältää monipuolisesti erilaisia kasvi- ja mikrobiperäisiä ruoansulatusentsyymeitä.

Kuinka Multienzyme GO:ta käytetään?

Multienzyme GO otetaan aterian yhteydessä. Se sopii sekä satunnaiseen että jatkuvaan käyttöön.

Mitkä ovat Multienzyme GO:n pakkauskoot?

Multienzyme GO löytyy yhdessä pakkauskoossa. Se on kätevä taskupakkaus, jossa on 25 kapselia.

Voiko Multienzyme GO -valmistetta käyttää raskauden ja imetyksen aikana?

Multienzyme GO:n käytöstä ei tiedetä olevan haittaa raskauden ja imetyksen aikana. Kysy kuitenkin neuvoa terveydenhoidon ammattilaiselta tilanteeseesi liittyen.

Soveltuuko Multienzyme GO lapsille?

Multienzyme GO sopii yli 12-vuotiaille.

Soveltuuko Multienzyme GO päivittäiseen ja pitkäaikaiseen käyttöön?

Multienzyme GO:n päivittäisestä ja pitkäaikaisesta käytöstä ei ole tutkimusta. Olemassa olevien tietojen mukaan pitkäaikaiskäytöstä ei ole haittaa.

Sisältääkö Multienzyme GO eläinperäisiä aineita?

Multienzyme GO ei sisällä mitään eläinperäisiä aineita. Myös kapselikuorilo on kasviperäinen.

Miksi Multienzyme GO sisältää jäämiä vehnästä, maidosta ja soijasta?

Multienzymen GO:n lähes kaikki entsyymit ovat mikrobiperäisiä. Mikrobien kasvatuksessa on käytetty vehnä-, maito- ja soijaperäisiä aineita. Siksi näistä voi olla jäämiä tuotteessa.