Vermanin historia ja nykyisyys

Yhtiön perustaja Seppo Vertanen näki jo 30 vuotta sitten, että ihmisten tietämys itsehoidon mahdollisuuksista on hyvää ja lisääntyvää. Tuolloin jo pitkään lääketeollisuuden johtotehtävissä toimineena hän tunsi varsin yleisesti esiintyvän kiusallisen ongelman, maitotuotteitten nauttimista seuraavan vatsavaivan, laktoosi-intoleranssin. Puolisonsa Laila Vertasen tukemana hän päätti jättää uransa palkkajohtajana ja perustaa lääkealan yritykset Verman Oy Ab:n ja saman tien Ruotsiin Biolac AB:n. Huolellisen tuotekehitystyön tuloksena vuonna 1990 Verman ja Biolac toivat apteekkeihin saataville Lactrase kapselit laktoosi-intoleranssin aiheuttamien oireiden ennaltaehkäisyyn. Perheyrityksen kasvutarina oli alkanut.

 

Verman kasvaa ja kehittyy keskellä talouslamaa
1990-luvun alkupuoliskolla Suomi kärsi raskaasta yhteiskuntaa vammauttavasta talouslamasta. Yrittäjäperhe muistaa vielä näinä aikoina tuon ajan kovat paineet unissaankin. Kovalla työllä hyvä ensimmäinen tuote Lactrase voitti puolelleen lääkärikunnan, apteekkihenkilöstön ja asiakkaitten hyväksynnän. Kova työ, perheen säästöt ja hyvä tuote kantoivat kasvavan yhtiön laman ylitse. Lailan ja Sepon poika Janne tuli yhtiön markkinointi- ja myyntitehtäviin vuonna 1995. Hän kohtasi lujalla otteella yrittämisen kovat taloudelliset realiteetit ja tehtäviensä tuomat haasteet. Hän on edennyt tehtävä tehtävältä ja sukupolven vaihdoksen kautta vahvaksi kasvolliseksi yrittäjäksi.

Kasvun reseptinä terveyden edistäminen laadukkailla valmisteilla
Vermanin alkutaipaleella markkinoille tuotiin uusia tuotteita muutaman vuoden välein. Yhteistyö lääkäreiden, hoitajien ja apteekkihenkilökunnan kanssa oli tärkeä osa toimintaa alusta alkaen. Useat tuotteet saivat alkunsa tutkimusyhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, kuten hyvänmakuiset ja helppokäyttöiset Minisun D-vitamiinivalmisteet ja Rela-maitohappobakteerit. Nykyään molemmat tuotteet tunnetaan lähes jokaisessa suomalaisessa perheessä. Uuden vuosituhannen käynnistyttyä Verman laajensi toimintansa yltämään Norjaan, Viroon ja Venäjälle. Vuonna 2012 Verman vastaanotti Suomen Yrittäjien Valtakunnallisen Yrittäjäpalkinnon. Palkitsemisen perusteena olivat tasainen kasvu, kokonaisten tuoteperheiden rakentaminen sekä erinomaisesti onnistunut sukupolvenvaihdos. Samana vuonna Verman teki ensimmäisen yritysoston hankkiessaan Suomen Bioteekin. Tänä päivänä Vermanin tuotevalikoimaan kuuluu reseptilääkkeitä, itsehoitolääkkeitä, ravintolisiä, haavanhoitotuotteita sekä terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita – tuotteita, jotka tunnemme paremmin nimillä Lactrase, Obsidan, Minisun, Rela, Heinix, Sorbact, Melarest, Bethover ja Foliver.

 

Lue lisää

Faktoja

Perustettu: 1987
Henkilöstö: 75
Liikevaihto: 2019 44,3 M€

Missio

Missiomme on edistää jokapäiväistä terveyttä ja hyvinvointia.

Arvot

Toimimme asiakaslähtöisesti

Toimimme vastuullisesti

Kasvamme ja kehitymme yhdessä

Palkinnot

Vuonna 2010 Verman voitti kaupansarjassa Ernst & Youngin Entrepreneur of the Year -kilpailun.

Vuonna 2012 Verman vastaanotti Suomen Yrittäjien Valtakunnallisen Yrittäjäpalkinnon. Palkitsemisen perusteena olivat tasainen kasvu, kokonaisten tuoteperheiden rakentaminen sekä erinomaisesti onnistunut sukupolvenvaihdos. Palkitsemistilaisuudessa Seppoa ja Jannea onnitellessaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesikin osuvasti miehet kohdatessaan: ”Täällähän on terveen näköisiä miehiä!”

Keskeisimmät tuotelanseeraukset

 • Lactrase-kapselit

  Laktoosi-intoleranssin oireita ennaltaehkäisevä laktaasivalmiste Lactrase lanseerataan Suomessa ja Ruotsissa.

 • Obsidan-rautalääke

  Rautalääke Obsidan lanseerataan menestyksekkäästi Suomessa.

 • Sorbact-haavanhoitotuote

  Haavanhoitotuote Sorbact lanseerataan Suomessa sairaaloihin ja kotisairaanhoitoon.

 • Minisun D-vitamiinitabletit

  Markkinoiden ensimmäinen D-vitamiinitabletti.

 • Rela-maitohappobakteerit

  Lanseerataan Suomessa.

 • Heinix-allergialääke

  Allergialääke Heinix lanseerataan Suomessa.

 • Bethover – muistin tueksi

  Bethover lanseerataan Suomessa.

 • Helein-kauneusravintolisä

  Helein lanseerataan Suomessa.

 • Bethover – muistin tueksi

  Bethover lanseerataan Ruotsissa.

 • Acidal-närästyslääke

  Lanseerataan Suomessa

 • Medithyrox

  Medithyrox lanseerataan Suomessa

 • Iiris kosteuttavat silmätipat

  Iiris lanseerataan Suomessa

 • Bethover Focus – Pysy skarppina!

  Bethover Focus lanseerataan Suomessa

 • Auvoin hoitava nenäsuihke

  Auvoin lanseerataan Suomessa

 • Spartofer – Raudanpuutos kuntoon

  Spartofer-rautalääke lanseerataan Suomessa