Verman kasvaa yrityskaupalla vahvistaen kansainvälistä verkkokauppaosaamistaan

TIEDOTE 21.12.2020

Oy Verman Ab on 11.12.2020 allekirjoitetulla sopimuksella hankkinut kasvustrategiansa mukaisesti enemmistöomistuksen suomalaisesta Nordic by Nature Oy -nimisestä yrityksestä, joka myy ja markkinoi ravintolisätuotteita Aavalabs-tuotemerkillä sekä Amazonin kautta Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa ja Italiassa että oman verkkokauppansa (www.aavalabs.com) kautta.

Nordic by Nature Oy:llä on vahvasti virtuaaliorganisaatiopohjainen, eri puolilla maailmaa toimiva 18 hengen tiimi, jonka jäsenistä kaksi työskentelee Suomessa. Nordic by Naturen liikevaihdon arvioidaan vuonna 2020 ylittävän viiden miljoonan euron tason, ja sen oletetaan kasvavan vahvasti käynnissä olevan kansainvälisen laajentumisen kautta.

Vermanille tämä yrityskauppa tarjoaa vastikään uudistetun strategiamme mukaisesti laajenevan tuotetarjonnan lisäksi erinomaisen näköalapaikan vahvasti kasvavaan ravintolisätuotteiden globaaliin verkkokauppaan. Yrityskauppa lisää myös yhtiön verkkokauppaosaamista Vermanin omien tuotteiden myymisessä sellaisilla markkinoilla, joilla yrityksellä ei tällä hetkellä ole merkittävää liiketoimintaa, alkuvaiheessa erityisesti Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Vermanin omistuksessa Nordic by Nature kykenee edelleen tehostamaan tuotteidensa hankintaa ja sitä kautta parantamaan oman portfolionsa kannattavuutta.

Nordic by Nature jatkaa toimintaansa itsenäisesti omana yhtiönään aiempaan tapaansa, joten tällä yrityskaupalla ei moninaisten yhteistyömahdollisuuksien lisäksi ole välitöntä vaikutusta ostavan tai ostetun yrityksen organisaatioon. Nordic by Naturen vähemmistöosakkaana ja toimitusjohtajana jatkaa Otso Kääriäinen.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa toimitusjohtaja Sami Oinas.

sami.oinas@verman.fi

040 761 8440