Kotimainen perheyhtiö Verman vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa ostamalla tanskalaisen Biosymin

TIEDOTE – JULKAISUVAPAA HETI 17.5.2019

Suomen johtaviin itsehoitovalmisteiden myyjiin kuuluva Oy Verman Ab on ostanut tanskalaisen Biosym A/S:n koko osakekannan. Biosym A/S on yksi Tanskan ravintolisämarkkinoiden johtavista yhtiöistä. Biosym A/S jatkaa yrityskaupan myötä Oy Verman Ab:n täysin omistamana tytäryhtiönä.

Oy Verman Ab on suomalainen lääke- ja terveystuotealalla toimiva perheyhtiö, jonka tavoitteena on kehittyä ja kasvaa kannattavasti. Yrityskauppa vahvistaa Vermanin asemaa merkittävänä toimijana pohjoismaisilla terveystuotemarkkinoilla. Yhtiöt jatkavat toimintaa itsenäisinä yhtiöinä, joiden liiketoimintaa kehitetään kummankin yhtiön näkökulmasta etsien samalla synergiaetuja erityisesti myynnistä, tuotekehitysyhteistyöstä ja viennistä.

”Biosym on hyvämaineinen perheyhtiö, jolla on vahva asema Tanskassa. Yhtiöllä on laaja tuotevalikoima ja vahva tuotekehitysosaaminen, mikä luo erittäin hyvän pohjan Verman-konsernin kasvustrategialle Pohjoismaissa”, kertoo Oy Verman Ab:n hallituksen puheenjohtaja Janne Vertanen.

Kaupan osapuolina on kaksi hyvin samankaltaista perheyritystä, joiden yhteisiä intressejä ovat laadukas tuotekehitys, pitkäaikaisten asiakassuhteiden luominen ja ylläpito sekä kannattava kasvu. Molemmat yhtiöt ovat kotimaissaan hyvämaineisia toimijoita, jotka ovat saavuttaneet vahvan markkina-aseman ja tunnistettavat brändit.

”Biosymillä ja Vermanilla on samankaltainen historia, yrityskulttuuri ja arvomaailma. Biosym on mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa ja olen vakuuttunut, että yrityksen menestys jatkuu Vermanin johdolla”, sanoo Kim Nielsen, Biosym A/S:n toimitusjohtaja.

Lisätiedot:
Janne Vertanen
Hallituksen puheenjohtaja
Oy Verman Ab
janne.vertanen@verman.fi

Oy Verman Ab on vuonna 1987 perustettu suomalainen lääke- ja terveystuotealan perheyritys. Yritys tarjoaa korkealaatuisia tuotteita terveyden edistämiseen ja hyvinvointiin. Vermanin tuoteryhmät ovat itsehoitolääkkeet, reseptilääkkeet, ravintolisät sekä lääkinnälliset laitteet. Tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Minisun, Rela, Heinix, Bethover, Melarest, Lactrase ja Acidal. Vermanin tytäryhtiö Suomen Bioteekki markkinoi ravintolisiä. Verman-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 38,5 milj. euroa, ja sen palveluksessa on 60 henkilöä.

Biosym A/S kehittää ja kaupallistaa laadukkaita ravintolisätuotteita. Tuotevalikoimassa on useita kymmeniä terveysvaikutteisia valmisteita. Biosymin perusti Kurt Winberg Nielsen yhdessä poikansa Kim Nielsenin kanssa vuonna 1986. Yritys on yksi terveystuotealan johtavia yrityksiä Tanskassa. Biosym A/S:n liikevaihto vuonna 2018 oli noin 7 milj. euroa, ja sen palveluksessa on 25 henkilöä.