Entsyymit vatsan hyvinvoinnin tueksi
Entsyymit ruuansulatusvaivoihin

Käyttötarkoitus

Käyttötarkoitus

Epämääräiset vatsatuntemukset ovat yleisiä Suomessa. Aikuisväestön terveyskäyttäytymiskyselyn (THL, 2014) mukaan 23,5 prosentilla aikuisista on ruoansulatukseen liittyviä vatsatuntemuksia. Yleisimmin esiintyvät tuntemukset, kuten ilman kertyminen, ovat vaarattomia, mutta ikäviä ja häiritseviä. Kuitenkin pitkään jatkuvat ruoansulatusvaivat on aina hyvä tutkituttaa lääkärillä.

Ravintolisänä ruokailun yhteydessä nautitut entsyymit voivat tukea ruoansulatusta. Tuotteet sopivat jatkuvaan käyttöön.

Saatavilla apteekista

turvotus ja kaasunmuodostus

Turvotus & kaasunmuodostus

Erilaiset vatsatuntemukset kiusaavat säännöllisesti suurta osaa suomalaisista. Myös terveellinen ja monipuolinen ruokavalio voi hermostuttaa vatsaa. Muun muassa kuitupitoiset kasvikset, vihannekset ja täysjyvävalmisteet voivat aiheuttaa vatsan nipistelyä.

Nogasin entsyymivalmiste on tehokas ja helppokäyttöinen entsyymivalmiste etenkin kasvikunnan tuotteiden kanssa käytettäväksi. Apteekeissa myytävä Nogasin on ruoansulatusentsyymi, joka sisältää luontaista alfagalaktosidaasi–entsyymiä. Tämän entsyymin on tutkimuksissa todettu helpottavan ilmavaivoja ja turvotusta.

Laktoosi-intoleranssi

Laktoosi-intoleranssi johtuu laktaasientsyymin puutteesta. Jos entsyymin muodostuminen suolistossa heikentyy tai katoaa, ei laktoosi eli maitosokeri enää pilkkoudu ohutsuolessa. Kun laktaasientsyymin puutos aiheuttaa vatsa- ja suolisto-oireita, on kyseessä laktoosi-intoleranssi. Tyypillisiä laktoosi-intoleranssin oireita ovat vatsakipu, vatsan turvotus, ilmavaivat ja ripuli.

Lactrase laktaasientsyymivalmisteen avulla voit huoletta nauttia maitotuotteista. Apteekeissa myytävä Lactrase on helppo, tehokas ja turvallinen tuki vatsalle.

Laktoosi-intoleranssi
gluteeniton ruoka

Gluteeniherkkyys

Gluteenipitoinen vilja aiheuttaa monelle vatsavaivoja. Syynä voi olla keliakia, gluteeniherkkyys tai vilja-allergia. Keliakia on autoimmuunitauti, ja ainoana hoitona on gluteeniton dieetti.

Myös vilja-allergiassa oireita aiheuttavia viljoja tulee välttää. Gluteeniherkkyys on tunnustettu itsenäiseksi sairaudeksi vasta hiljattain. Siinä gluteeni aiheuttaa suolistovaivoja, mutta syynä ei kuitenkaan ole keliakia tai allergia.

Apteekeissa myytävä Gluten GO sisältää kolmea erilaista entsyymiä, jotka pilkkovat tehokkaasti gluteenia. Ne hajottavat myös maidon kaseiinia. Kaksi entsyymeistä pilkkoo proteiinia sen keskeltä ja kaksi proteiinin päistä. Näin gluteenin pilkkoutuminen on tehokasta.

Gluten GO on pieni, helposti nieltävä kapseli kätevässä taskupakkauksessa. Se sopii erityisesti gluteeniherkille. Tuote ei sovellu keliaakikoille eikä korvaa keliaakikon gluteenitonta ruokavaliota. Kapseli nautitaan aterian yhteydessä. Se sopii sekä satunnaiseen että jatkuvaan käyttöön.

Ruoansulatus

Ruoansulatusongelmat voivat olla perinnöllisiä tai niiden syynä voi olla jokin ruoansulatuselimistön sairaus. Usein stressikin heikentää ruoansulatusta. Yleisinä oireina on tunne ruoan sulamattomuudesta, vatsaturvotus, ilmavaivat ja vatsakipu.

Apteekeissa myytävä Multienzyme GO on pieni, helposti nieltävä kapseli kätevässä taskupakkauksessa. Se sopii erityisesti niille, joilla ruoansulatus on heikentynyt tai jos ruoansulatusongelman syy ei ole selvillä. Kapseli nautitaan aterian yhteydessä. Se sopii sekä satunnaiseen että jatkuvaan käyttöön etenkin raskaiden aterioiden kanssa.

ruuansulatus

Tutustu tehokkaisiin tuotteisiin