Tiedotteet

06.10.2016
Uutuus Minisun D-vitamiini + Oliiviöljy
 

Minisun-tuoteperhe kasvaa helposti nieltävällä öljykapselilla, joka sisältää D3-vitamiinia ja korkealaatuista ekstra-neitsytoliiviöljyä. Minisun D3-vitamiini+Oliiviöljykapseli on luonnollinen vaihtoehto päivittäiseen D-vitamiinin saannin täydentämiseen. Terveelle aikuiselle suositellaan 10–20 mikrogramman päivittäistä D-vitamiinilisää erityisesti pimeään vuodenaikaan ja ikääntyville ympäri vuoden. 

D-vitamiini varastoituu elimistöön
Kesän jälkeen elimistön D-vitamiinivarastot ovat pääosin täynnä, jos iho on pystynyt hyödyntämään auringosta saatavaa D-vitamiinia. Auringon säteiden vaikutuksesta iholla tapahtuu D-vitamiinisynteesi, jonka ansiosta elimistö saa elintärkeää vitamiinia koko elimistön käyttöön. Kun elimistön D-vitamiinivarastot ovat täynnä, ne riittävät pääosin noin kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin. Ikääntyvillä iho ei pysty tarpeeksi tehokkaasti valmistamaan D-vitamiinia ja siksi ikääntyvien tulisi käyttää D-vitamiinivalmisteita myös kesällä.

Suomessa syyskuun ja toukokuun välillä auringon säteet eivät enää riitä tuottamaan D-vitamiinia iholla, vaan sitä tulee saada joko ruuasta tai ravintolisistä. Suomalaiset saavat tutkimusten* mukaan liian vähän D-vitamiinia. Lohi on hyvä lähde päivittäiselle D-vitamiinille: 130 grammasta lohta saa 10 mikrogrammaa D-vitamiinia. D-vitamiini tulisi lisäksi ottaa ruoan kanssa. 

Soveltuu erikoisruokavalioihin  

Minisun D3-vitamiini+Oliiviöljykapselit sisältävät hyvälaatuista ekstra-neitsytoliiviöljyä, joka on tuotettu mekaanisesti. Mekaaninen tuotanto tarkoittaa sitä, että oliiviöljyyn ei lisätä mitään, eikä siitä poisteta mitään. Ekstra-neitsytoliiviöljyn kapselikuori on lisäksi tuote sisältää vain D3-vitamiinia ja glyserolia (kosteudensäilyttäjä). Tuote sopii monille kohderyhmille, koska se on laktoositon, gluteiiniton ja hiivaton, eikä sisällä makeutusaineita, aromeja tai säilöntä- ja väriaineita. 

Minisun D3-vitamiini+Oliiviöljykapseleissa on kaksi vahvuutta, 20 ja 50 mikrogrammaa. D-vitamiini ylläpitää luiden, lihasten ja hampaiden kuntoa sekä edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.                                                                          

 
*Voipio AJ, Pahkala KA, Viikari JS, Mikkilä V, Magnussen CG, Hutri-Kähönen N, Kähönen M, Lehtimäki T, Männistö S, Loo BM, Jula A, Marniemi J, Juonala M, Raitakari OT. Determinants of serum 25(OH)D concentration in young and middle-aged adults. The Cardiovascular Risk in Young Finns Study. Annals of Medicine. 2015 Apr 23:1-10   

Raimundo FV, Faulhaber GAM, Menegatti PK, da Silva Marques L, Furlanetto TW, Effect of High versus Low Fat Meal on Serum 25 Hydroxyvitamin D Levels after a Single Oral Dose of Vitamin D: A Single Blind, Parallel, Randomized Trial International Journal of Endocrinology 2011 doi:10.1155/2011/809069

Median käyttöön soveltuvat tuotekuvat löytyvät kuvapankistamme.

[Tiedote]  


 
< Takaisin