Tiedotteet

01.10.2015
Uusi Minisun Luusto on enemmän kuin kalsiumvalmiste
 

Tiedote
Lokakuu 2015

Uusi Minisun Luusto on enemmän kuin kalsiumvalmiste.

Minisun kalsium -tuotesarja vahvistuu ainutlaatuisella valmisteella: Minisun Luusto + K2-vitamiini sisältää kalsiumia, D-vitamiinia sekä K2-vitamiinia. Kolmen elintärkeän ravintoaineen ketju sisältää kaiken, mitä luusto tarvitsee voidakseen hyvin.

Kaikki mitä tarvitset luuston hyvinvointiin
Minisun Luusto + K2-vitamiini on ainutlaatuinen uutuustuote Suomen markkinoilla: se sisältää kolme luuston hyvinvoinnin kannalta elintärkeää ravintoainetta yhdessä tabletissa, joilla jokaisella on oma rooli luuston terveyden ylläpidossa. K2-vitamiini sitoo kalsiumin elimistössä oikeaan paikkaan eli luustoon ja varmistaa siten, että luuston rakenne pysyy optimaalisena.

Minisun Luusto + K2-vitamiini sisältää 500 milligrammaa kalsiumia, 25 mikrogrammaa D3-vitamiinia ja 45 mikrogrammaa K2-vitamiinia. K-vitamiinia esiintyy useissa eri muodoissa, ja juuri K2-vitamiinin tiedetään olevan hyvin elimistön käytettävissä (Sato ym. Nutrition Journal 2012).  Minisun Luusto sisältää patentoitua ja mikrokapseloitua K2-vitamiinia, joka on erityisen korkealuokkainen vitamiinivalmiste. Helposti nieltävä Minisun Luusto löytyy nyt apteekista 80 tabletin pakkauksessa.  

Näin K2-vitamiini vahvistaa luustoa

K2-vitamiinille ei ole Suomessa saantisuositusta, mutta sen rooli luuston hyvinvoinnissa on hyvin olennainen. D-vitamiinin merkitys elimistön kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa on jo yleisesti tunnistettu, samoin tunnetaan sen päätehtävä eli huolehtiminen kalsiumin imeytymisestä suolistosta elimistöön. K2-vitamiini puolestaan vie kalsiumin oikeaan paikkaan eli luustoon. D-vitamiini, kalsium ja K2-vitamiini toimivat siis saumattomasti yhdessä vastaten luuston hyvinvoinnista. K-vitamiinin myönteiset vaikutukset luustoterveyteen on osoitettu useissa tutkimuksissa (Feskanich ym. Am J Clin Nutr 1999; Knapen ym. Osteoporos Int 2013).

K-vitamiinin lähteet ja suositukset
Suomalaisesta ravinnosta saattaa olla  vaikea saada riittävästi K2-vitamiinia, sillä sitä esiintyy lähinnä lihassa, maito- ja juustotuotteissa sekä munissa hyvin pieninä määrinä. Ihmisen suolistomikrobisto valmistaa myös K2-vitamiinia.  Vastasyntyneellä ei ole riittävää bakteerikantaa suolistossa, minkä vuoksi Suomessa annetaan K-vitamiinipistos vauvoille heti niiden syntymän jälkeen.

K-vitamiinille yleensä tai K2-vitamiinille ei ole annettu ravitsemus- tai saantisuosituksia Suomessa.  Riittävän K-vitamiinin saannin suositus USA:ssa on 120 mikrogrammaa miehille ja 90 mikrogrammaa naisille.

[Tiedote]

Lisätiedot:

Kati Murto
Markkinointipäällikkö
Oy Verman Ab
kati.murto@verman.fi

 

Kuvapyynnöt:

Piia Taimela
Markkinointikoordinaattori
Oy Verman Ab
piia.taimela@verman.fi

 

 Tutkimuslähteet:

Feskanich D, Weber P, Willett WC, Rockett H, Booth SL, Colditz GA. Am J Clin Nutrition Journal 1999 Jan;69(1):74-9
Sato
T, Schurgers LJ, Uenishi K Nutrition Journal 2012 Nov 12;11:93
Knapen
MH, Drummen NE, Smit E, Vermeer C, Theuwissen E. Osteoporos Int 2013.


 
< Takaisin

 
Copyright © 2017 Oy Verman Ab • Design Karpalomedia