Tiedotteet

20.01.2014
Maitohappobakteeri ennaltaehkäisee ja hoitaa koliikkia
 

TIEDOTE 20.1.2014

Vauvojen ikävä koliikki-itku voi vähentyä selvästi, jos vauva nauttii päivittäin maitohappobakteereja, osoittaa vahva tutkimusnäyttö useasta eri tutkimuksesta. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan1 vauvat, jotka saivat Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteeria kolmen ensimmäisen elinkuukauden aikana, itkivät vähemmän kuin lumevalmistetta saaneet vauvat.

Vauvojen koliikki on yleistä

Vauvojen koliikki tunnetaan huonosti, vaikka se on yleistä. Vauvalla on koliikki, jos hänellä on selittämättömiä runsaita itkuja ainakin kolme tuntia päivässä, kolmena päivänä viikossa ja vähintään kolmen viikon ajan. Vauvan koliikki on usein turhauttavaa vanhemmille, koska selkeää syytä ei useinkaan löydy.

Syytä koliikkiin ei edelleenkään tunneta, mutta aiheuttajana on todennäköisesti useampia eri tekijöitä. Syyksi on arveltu häiriintynyttä suoliston mikrobiflooraa, joka voi vaikuttaa mm. suoliston liikkeisiin ja kaasuntuottoon, ruokayliherkkyyttä tai hermoston tai hormonitoiminnan kehittymättömyyttä. Yleensä koliikki alkaa noin kahden viikon iässä ja kestää kolmen tai neljän kuukauden ikään asti.

Lactobacillus reuteri Protectis® on tutkituin maitohappobakteeri vauvojen koliikissa

Ravitsemusasiantuntija, FT Kajsa Kajander Vermanilta kertoo, että maitohappobakteerien käyttö auttaa suolistoa kehittymään tasapainoiseen suuntaan. Lactobacillus reuteri Protectis® on eniten tutkittu maitohappobakteeri vauvojen koliikkiin. Aiempien kolmen kliinisen tutkimusten mukaan2,3,4 Lactobacillus reuteri Protectis® vähentää merkittävästi koliikista kärsivien vauvojen itkua jo ensimmäisen käyttöviikon aikana. Samalla elämänlaatu perheessä paranee.

– Uusin tutkimus osoitti nyt myös Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteerin ennaltaehkäisevän vaikutuksen, Kajsa Kajander sanoo.

Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteerin tiedetään vaikuttavan useaan eri terveyttä ylläpitävään toimintoon. Se mm. tasapainottaa suolistobakteeristoa, edistää suolen liikkeitä ja toimintaa ja ehkäisee tulehdusta4. Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteeria on tutkittu kymmenissä kliinisissä tutkimuksissa keskosilla, vauvoilla, vanhemmilla lapsilla ja aikuisilla, ja käyttö on todettu turvalliseksi ja hyvin siedetyksi.

Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteeria on saatavilla apteekeista tippoina D-vitaminoituna tai ilman.

Lisätietoja:

Kajsa Kajander
Ravitsemusasiantuntija, FT, Oy Verman Ab
puh. 045 129 5576, kajsa.kajander@verman.fi

Kati Murto
Markkinointipäällikkö, Oy Verman Ab
puh. 040 771 8668, kati.murto@verman.fi

Viitteet:

1 Indrio F ym. JAMA Pediatr. 2014 Jan 13.
2 Savino F, Pelle E, Palumeri E, Oggero R, Miniero R. Pediatrics. 2007;119:e124-30.
3 Savino F ym. Pediatrics. 2010;126:e526-33.
4 Szajewska H, Gyrczuk E, Horvath A. J Pediatr. 2013;162:257-62.


 
< Takaisin

 
Copyright © 2017 Oy Verman Ab • Design Karpalomedia