Tiedotteet

25.04.2012
Verman vahvistaa liiketoimintaansa ostamalla Suomen Bioteekin
 

Suomen johtaviin itsehoitovalmisteiden myyjiin kuuluva Oy Verman Ab on ostanut Suomen Bioteekki Oy:n koko osakekannan. Suomen Bioteekki on Suomen suurimpia luontaistuotealan tukkuliikkeitä. Suomen Bioteekki Oy jatkaa yrityskaupan myötä Oy Verman Ab:n täysin omistamana tytäryhtiönä.

Oy Verman Ab on suomalainen lääkealalla toimiva perheyhtiö, jonka tavoitteena on kehittyä ja kasvaa kannattavasti. yrityskauppa on osa yhtiön kasvustrategiaa, ja Suomen Bioteekki Oy:n tuotteet vahvistavat selkeästi Vermanin tuoteportfoliota. Yhtiöt jatkavat toimintaa itsenäisinä yhtiöinä, joiden liiketoimintaa kehitetään kummankin yhtiön näkökulmasta etsien samalla synergiaetuja erityisesti tuotekehitysyhteistyöstä ja viennistä. Oy Verman Ab ostaa Suomen Bioteekki Oy:n Bioteekki-Luontaistuote Oy:ltä, jonka osakkaita ovat Suomen Bioteekin toimitusjohtaja Kaj Söderholm ja Hannu Arponen.

 ”Suomen Bioteekilla on laaja valikoima terveystuotteita, joiden kehittämistä jatkamme edelleen. Yhtiön laadukkaiden tuotteiden valikoima laajentaa erinomaisesti Vermanin tuoteportfoliota etenkin ravintolisien osalta, mikä tukee Vermanin kasvua. Verman tavoittelee liiketoiminnan kasvua orgaanisesti sekä harkituin yritys- ja tuoteostoin”, kertoo Oy Verman Ab:n toimitusjohtaja Janne Vertanen.

 ”Yrityskauppa tuo Suomen Bioteekille hyvät mahdollisuudet kasvuun ja vientiin. Tuotekehityksessä Verman ja Suomen Bioteekki voivat tehdä hedelmällistä yhteistyötä”, sanoo Kaj Söderholm, Suomen Bioteekki Oy:n toimitusjohtaja.

 Molemmat yhtiöt jatkavat tuotteidensa myyntiä nykyisissä jakelukanavissaan, eikä tuotevalikoimiin ole yrityskaupan myötä tulossa muutoksia. Oy Verman Ab:n käsikauppalääkkeiden, reseptilääkkeiden, ravintolisien sekä terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden jakelukanavia ovat nyt ja jatkossa apteekit ja sairaalakauppa. Suomen Bioteekki Oy:n tuotteiden pääasiallinen jakelukanava jatkossakin on luontaistuote- ja päivittäistavarakaupoissa.

Lisätiedot:

Janne Vertanen
toimitusjohtaja
Oy Verman Ab
puh. 0400 902 904
janne.vertanen@verman.fi 

Kaj Söderholm
toimitusjohtaja
Suomen Bioteekki Oy
puh. 0500 253 553
kaj.soderholm@bioteekki.fi 

Oy Verman Ab on vuonna 1987 perustettu suomalainen lääkealan perheyritys. Yritys tarjoaa korkealaatuisia tuotteita terveyden edistämiseen ja hyvinvointiin. Vermanin tuoteryhmät ovat itsehoitolääkkeet, reseptilääkkeet, ravintolisät sekä terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet. Verman on markkinajohtaja useissa itsehoitovalmisteiden tuoteryhmissä, kuten maitohappobakteereissa, rautavalmisteissa, allergialääkkeissä, laktaasientsyymeissä ja ruoansulatusentsyymeissä. Tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Relatabs, Reladrops, Minisun, Obsidan, Heinix, Lactrase ja Nogasin. Oy Verman Ab:n liikevaihto vuonna 2011 oli 18,1 milj. euroa, ja sen palveluksessa on 40 henkilöä. 

Suomen Bioteekki Oy kehittää ja markkinoi ihmisen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia ylläpitäviä ja edistäviä korkeatasoisia tuotteita. Tuotevalikoimassa on useita kymmeniä terveysvaikutteisia valmisteita. Suomen Bioteekki on perustettu vuonna 1993, ja yritys on yksi luontaistuotealan johtavista tukkuliikkeistä. Suomen Bioteekin käytössä on ISO 9001 -standardin mukainen sertifioitu laatujärjestelmä, joka kattaa yhtiön kaikki toiminnot. Suomen Bioteekki Oy:n liikevaihto vuonna 2011 oli 5,8 milj. euroa, ja sen palveluksessa on 16 henkilöä. 


 
< Takaisin

 
Copyright © 2017 Oy Verman Ab • Design Karpalomedia